İlçemizde sokak hayvanları toplatılıyor

İlçe merkezindeki başıboş gezen sokak köpekleri, vatandaşların yoğun şikayeti üzerine koruma altına alınmak üzere toplatılıyor.

Büyükşehir Belediyesinden gelen ekip ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda vatandaşlara sıkıntı yaşatan başıboş sokak köpeklerini toplayarak Büyuksehir Belediyesine ait hayvan barınağına götürdü.

Belediye Başkan Vekili Kürşad ATAK, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ” Göreve geldiğimiz günden bu yana bir yandan belediyecilik hizmetleri vermeye devam ediyoruz bir yandan da halkimizin şikayetlerine kulak veriyoruz.O şikayetlerden biride basi boş dolaşan sokak köpekleriydi.Son zamanlarda ilçemizde cadde ve sokak aralarında başıboş gezen köpeklerin varlığının artması üzerine ilçe halkının şikayetlerini de göz önünde bulundurarak Büyükşehir Belediyesinden bir ekip istedik. Gelen ekip sokak hayvanlarına zarar vermeden kontrol altına alıyor yemek ve su ihtiyacını karşıladıktan sonra özel olarak dizayn ettiğimiz araçla sokak köpeklerinin koruma altına alınması ve daha iyi şartlarda yaşatılmalarını sağlamak için Büyüksehir Belediyemize ait hayvan barınağına götürüyorlar . Aslında bu sorun yıllardır çözülemeyen bir sorundu. Eğilde ilk defa sokak köpekleri toplatılmış oldu. Eğil Belediyesi olarak daha temiz bir Eğil için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.